Nieuws Limburg Grete Remen stapt van food naar fashion

Grete Remen stapt van food naar fashion

Grete Remen stapt van food naar fashion

Maak u geen zorgen, Grete Remen van natuurvoedingsbedrijf Damhert in Heusden-Zolder overweegt geen carrièreswitch. Maar ze heeft wel een nieuw bedrijfje opgericht dat “beestachtig mooie” t-shirts verkoopt. “Met deze t-shirts verlaat Damhert inderdaad de vertrouwde habitat,” zegt Grete Remen. “Maar wat we brengen is dan ook niks voor kuddedieren… We willen het label Fake Fur in de markt zetten als een hoog kwalitatieve kledinglijn, waarbij de pasvorm erg belangrijk is. De ontwerpen zijn opvallend, soms een beetje grappig. Voor de eerste collectie hebben gekozen voor dieren in een leuk, verrassend design.”

De natuurlijke oorsprong van haar voedingsproducten indachtig, wil Grete Remen dit ook naar de kleding doortrekken. “Daarom gebruiken we uitsluitend bio-katoen, dat volgens fairtrade-principes geproduceerd is.” De opbrengst gaat ten dele ook naar het goede doel. “We willen met onze kleding ook iets betekenen voor de maatschappij,” bekent de zaakvoerder van Damhert. “We doen een bijdrage aan het Fake Fur Fonds, waarmee we ieder jaar 1 tot 2 projecten zullen steunen die dierenwelzijn bevorderen. Greyhounds in Nood is de eerste vereniging die steun van ons mag verwachten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.