Grete Remen wordt voorzitter CEO-Limburg

Grete Remen (Damhert Nutrition) is verkozen tot de nieuwe voorzitter van C.E.O.-Limburg, de aan Voka gerelateerde Club van Eigenaars Ondernemers. Grete volgt vanaf 1 september Matty Zadnikar (Z-Group) op, wiens mandaat van vier jaar er eind augustus op zit. Bart Balis (Brouwland) en Marc Vanstraelen (Actief Insurances) werden verkozen als ondervoorzitters.

Grete Remen (46) staat aan het hoofd van het Heusdense natuurvoedingsbedrijf Damhert Nutrition. In 2011 realiseerde het bedrijf, met 118 personeelsleden, een omzet van 20 miljoen euro met de ontwikkeling, productie en distributie van functionele, gezonde voeding.

De nieuwe voorzitter kijkt enthousiast uit naar september. "Eigenaars-ondernemers zijn harde werkers. Samen met C.E.O.-Limburg wil ik streven naar een samenleving die ondernemers en kmo's steunt en waar men respect heeft voor diegenen die niet enkel werk en welvaart creëren voor tienduizenden werknemers, maar bovendien een zeer belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren."

Het leidt geen twijfel dat de keuze van de nieuwe voorzitter ook wat wrevel zal teweegbrengen tussen de werkgeversorganisaties. Grete Remen is immers ook bestuurslid bij KMO-Contact, de kmo-werking van Unizo. Het is precies van deze club dat de oprichters van CEO-Limburg zich een aantal jaren geleden afscheurden en onderdak vonden bij Voka... Meteen een mooie uitdaging voor de nieuwe Unizo-directeur Bart Lodewyckx, die van meer samenwerking tussen de werkgevers een prioriteit wil maken.