Nieuws Limburg Grispa in Houthalen doet de deuren dicht

Grispa in Houthalen doet de deuren dicht

Grispa in Houthalen doet de deuren dicht

De beursgenoteerde groep Miko, die vooral is gekend als producent van koffie in allerlei vormen, heeft aangekondigd dat dochterbedrijf Grispa in Houthalen wordt gesloten. Hierdoor verliezen veertien mensen hun job. Bij Grispa worden verpakkingen in kunststof voor de voedingsindustrie gemaakt. Deze afdeling behoort tot Miko Pac, het onderdeel van de Miko Groep waarin de verpakkingsacitviteiten worden gegroepeerd, die in feite los staan van de koffie-business.

Frans Van Tilborg, CEO van de Miko Groep.

“We hebben Grispa in Houthalen-Helchteren twee jaar geleden overgenomen nadat het toen al in moeilijkheden was geraakt”, zegt Frans Van Tilborg, CEO van de Miko Groep. “Ondanks de investeringen in de productie, hebben we het bedrijf echter nooit op kruissnelheid gekregen. Dat komt omdat de omzet door de crisis verder terugliep en ook de marges door de sterk gestegen olieprijzen smolten als sneeuw voor de zon.”

De activiteiten van Grispa worden overgeheveld naar andere vestigingen van Miko Pac in Turnhout en Polen. “Dat zou binnen een maand moeten rond zijn”, aldus nog Frans Van Tilborg. “Eerst moet er uiteraard nog een sociaal akkoord worden bereikt. Daarover worden dinsdag de gesprekken opgestart. Het is een traditie binnen onze groep dat we daar meestal snel tot een akkoord kunnen komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.