Nieuws Limburg Groei doet Miller Formless uitkijken naar nieuw talent

Groei doet Miller Formless uitkijken naar nieuw talent

Ingenieur Kristof Maurissen en Frank Casters.

Groei doet Miller Formless uitkijken naar nieuw talent

In Genk telt Miller Formless, de Amerikaanse glijbekistingsproducent, een belangrijke en vooral groeiende vestiging. Daar worden glijbekistingsmachines met een werkbreedte van 2,5 tot wel 6 meter geproduceerd. Een technisch huzarenstukje, maar voor het team van Frank Casters een boeiende job. En dat team zoekt dringend versterking van 4 extra medewerkers.

Sinds 3 oktober 2019 maakt de Genkse vestiging volledig deel uit van het Amerikaanse Miller Formless, al begon alles in 1986 in Opglabbeek. Tot en met 2015 produceerde François Casters daar glijbekistingsmachines, met meer dan 100 afgewerkte machines al resultaat. Zoon Frank Casters richtte in tussentijd CD Consult op, gespecialiseerd in onderhoud en herstellingen van glijbekistingsmachines.

“Begin 2019 nam Miller Formless contact op tijdens hun zoektocht naar een servicepartner voor Europa”, legt Frank Casters uit. “Onder de firma Miller Formless European Service Area (MFS ESA) werd onderhoud, herstelling, verkoop en voorraad verzorgd, maar al vrij snel volgde de vraag om ook  in Genk nieuwe machines te ontwikkelen. Dit jaar staat ons orderboek al gevuld en zullen we er 6 op de markt brengen.”

Talent gezocht!

Miller Formless zou die productie zelfs nog verder kunnen optrekken. Zo kwam vanuit het moederbedrijf in Chicago onlangs nog de vraag of zij de productie van de M 1000 naar Genk mochten overhevelen. Enige probleem in Limburg: er zijn onvoldoende werknemers.

“Vandaag werken we hier met 6. Een jong team, waarvan de jongste 21 en de oudste 54 is. We hebben ook een vrouwelijke lasser in ons team. Maar om aan de grote vraag te voldoen, zou een groei naar 10 medewerkers zeer mooi zijn. We mikken daarbij op gevarieerde profielen, van lassers tot mecaniciens. En dat mogen zeker ook schoolverlaters zijn. Op de werkvloer krijgen zij de nodige begeleiding door mezelf en Kristof, onze topingenieur.”

Variatie en groei

Met die nodige versterking zou Miller Formless de productie kunnen opdrijven naar 10 machines per jaar.

“Je moet weten dat er in 1 machine zo’n 1.000 werkuren in samenbouw sluipen. Als je dat uittelt, is dat ongeveer een volledig werkjaar. Dat is meteen ook een troef: wie hier komt werken, krijgt de ene uitdaging na de andere voorgeschoteld, van hydraulica en elektronica tot mechanica en motoren. Dat in combinatie met de werkzekerheid die het Amerikaanse moederbedrijf op lange termijn biedt, maakt het een zeer aantrekkelijke job.”

Geïnteresseerde sollicitanten kunnen zich melden bij frank@millerformless.be.

Miller Formless in Genk is de Europese afdeling van de gelijknamige Amerikaanse constructeur van glijbekistingsmachines.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer