secury350 FJ

Groeikapitaal voor spectaculaire technologie uit Zonhoven

Secury360, het bedrijf van Zonhovenaar Frederik Jacobs, heeft een aanzienlijke financiering ontvangen om de verovering van het buitenland waar te maken. Met de middelen van Vlaio en LRM kan de technologie om camerabewaking te verrijken met artificiële intelligentie, een echt Limburgs exportproduct worden.

Stel dat er schimmige figuren rond je bedrijfsgebouw zwermen of gangsters met wapens en handboeien proberen om je privéwoonst binnen te dringen... Via de revolutionaire detectie-technologie van Secury360 krijg je meteen een alarmsignaal doorgestuurd. Met een zekerheid van 99,998% gaat het niet om een valse melding, iets dat met een traditioneel camerasysteem wel al eens het geval kan zijn.

Een boeiende innovatie dus, met potentieel voor de wereldmarkt. Vandaar dat Vlaio en LRM extra middelen hebben voorzien om de internationalisering van de Zonhovense onderneming te faciliteren. "Dankzij de subsidie en de lening kunnen we onze oplossing naar nieuwe hoogten brengen", zegt Frederik Jacobs. "Het laat toe dat we met nog meer precisie en effectiviteit bedreigingen kunnen detecteren en bedrijven, woningen en werven kunnen beveiligen. Dit is van cruciaal belang voor hun toekomstige groei en succesvolle uitbreiding naar het buitenland."

Secury360 zal de technologie onder meer via beursdeelnames promoten in het buitenland. "De presentatie aan een wereldwijd publiek laat nieuwe samenwerkingen en zakelijke kansen toe", aldus Jacobs. "Deze bijkomende investeringen zijn een duidelijke erkenning van de impact en waarde van onze technologie en van ons vermogen om de veiligheidsindustrie te transformeren."