Nieuws Limburg Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken. Een volwaardig kennis- en onderzoekscentrum (betaald met SALK-middelen) moet de Limburgse wijnbouwers ondersteunen om in Haspengouw en het Maasland internationale topwijnen te produceren. De provincie gelooft rotsvast in de economische meerwaarde.

wijnkasteel3“Niet alleen verschaft de Limburgse wijnbouw en druiventeelt een rechtstreekse economische waarde,” zegt gedeputeerde en voorzitter van het Proefcentrum Fruit, Marc Vandeput. “Deze activiteit geeft ook een belangrijke impuls aan andere economische sectoren, zoals het toerisme en de horeca. Bovendien kan de wijnbouw een belangrijke bijdrage leveren aan de ‘branding’ van onze provincie,” vindt Vandeput.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.