Groen licht voor fabriek van 40 miljoen in Genk

Op voorstel van gedeputeerde Inge Moors verleende de Limburgse deputatie zopas een omgevingsvergunning aan drankenproducent Konings en projectontwikkelaar Genk Green Logistics voor het bouwen én exploiteren van een gloednieuwe fabriek om alcoholische en niet-alcoholische dranken te bottelen Genk. Het gaat om een investering van 40 miljoen euro.

Gedeputeerde Inge Moors legt uit: “Met deze vergunning kunnen bouwheer en exploitant voluit investeren in de nieuwe fabriek. Tijdens het tweede openbaar onderzoek werden geen bezwaren ingediend. Het College van Burgemeester en Schepenen van Genk staat ook positief tegenover de investering. Zeker omdat het heel wat tewerkstelling met zich meebrengt.”

De Konings-fabriek in Genk is in een eerste fase goed voor een investering van 40 miljoen euro. De oppervlakte bedraagt 30.000 vierkante meter. Genk Green Logistics zal het gebouw specifiek volgens de noden van Konings opleveren. De opstart van de productie is voorzien in september 2023.

“We zijn bijzonder trots dat wij op deze historische site van de voormalige Ford-fabrieken als eerste productiebedrijf aan de slag gaan", zegt Axel Vuylsteke, CEO van Konings. "En we zijn dankbaar voor de steun van de deputatie die wij hebben mogen ervaren in dit proces.” Hun Group HR Director, Bert Goyvaerts, vult aan: “Het is fijn om onze activiteiten uit te kunnen breiden in Limburg en tegelijkertijd ons steentje bij te dragen aan de lokale werkgelegenheid.”

Wesley Mazzei van Genk Green Logistics kan nu eindelijk aan de slag om de fabriek te bouwen: "De komst van Konings als productiebedrijf, samen met de reeds gerealiseerde logistieke ontwikkelingen, is een enorme stap in de reconversie van de voormalige Ford-site. Bijkomend is de logistieke afhandeling via de waterweg via Haven Genk (en binnenkort Port of Limburg), een unieke en duurzame combinatie. We zijn klaar om erin te vliegen!"