Nieuws Limburg Groen licht voor starters die de grens over willen

Groen licht voor starters die de grens over willen

Groen licht voor starters die de grens over willen

Dankzij de samenwerking tussen 3 investeringsmaatschappijen krijgen Limburgse starters en scale-ups die zaken willen doen in het buitenland, een plekje aangeboden in Aken of Heerlen. Andersom zorgt LRM ervoor dat Duitse en Nederlandse beginners wegwijs worden gemaakt op de Corda Campus.

“Take a seat in the Euregion” is de weinig verhullende naam van een permanent aanbod dat de investeringsmaatschappijen in België (LRM), Nederland (LIOF) en Duitsland (NRW.BANK) hebben uitgewerkt. “Het is bedoeld om start-ups en scale-ups die actief zijn in de Limburgse incubatoren te laten kennismaken met nieuwe markten en partners in de buurlanden”, zegt Marc Beenders, Corporate Community Manager van LRM. “De drie hightech-campussen in de Euregio, met name Corda Campus in Hasselt (B), Brightlands Smart Services Campus in Heerlen (NL) en DigitalHUB in Aken (D), faciliteren het project. Wie na een intakegesprek wordt aanvaard, krijgt één vast aanspreekpunt toegewezen die de weg kent op de gekozen campus. Zo worden de start-ups geïntroduceerd in het lokale netwerk van zakenpartners, incubatoren en kennisinstellingen. Een ideale manier om op een laagdrempelige manier te proeven van een nieuwe markt. De internationale aanwezigheid dient niet alleen om de sales te boosten, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen, andere markten te onderzoeken of om talent aan te trekken.”

“Voltreffer”
Eén van de eerste deelnemers is Pieter Vansichen, CEO van Cobotracks, een bedrijf dat gevestigd is in de IncubaThor in Waterschei. “Ik werd heel goed ontvangen in Aken, waar ik meteen heel wat nuttige introducties kreeg”, zegt hij. “Ik kan de locatie niet alleen als werkplek gebruiken, maar ook om potentiële klanten te ontvangen. Een meerwaarde, die ongetwijfeld deuren opent.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.