Nieuws Limburg Groene reflex maakt Tongerse Evapco hip

Groene reflex maakt Tongerse Evapco hip

Groene reflex maakt Tongerse Evapco hip

De kans is groot dat u nog nooit van Evapco hebt gehoord. In Tongeren, waar de Europese hoofdzetel van dit Amerikaanse bedrijf zich bevindt, worden koeltorens voor ovens, machines of hele gebouwen geproduceerd. Een business die in de lift zit. “We hebben in 2010 inderdaad boven de verwachtingen gepresteerd,” zegt product manager Rob Vandenboer. “Dat komt onder meer omdat onze techniek van verdampingskoeling (met koud water) de meest energievriendelijke manier van koelen is. De groene reflex speelt dus in ons voordeel, bijvoorbeeld ten opzichte traditionele aircosystemen, die droog koelen.”

Ongekend is ongeliefd?
De omzetstijging die Evapco Europe realiseerde (> 22 miljoen euro), had ook een positief effect op de werkgelegenheid. “We zijn nu met ongeveer 150 mensen,” telt Rob Vandenboer. Dat zijn er zowat 25 meer dan een jaar geleden. “Maar op dat vlak hebben we wel een probleem. Wij exporteren bijna onze hele productie en onze installaties staan bovendien meestal op het dak. We zijn dus weinig zichtbaar en gekend op de arbeidsmarkt. Veel jonge ingenieurs kiezen daarom onterecht voor ‘grote namen’, terwijl wij hier prachtige opportuniteiten kunnen bieden. Ik raad liefhebbers van techniek zeker aan om hier in Tongeren eens een kijkje te komen nemen!”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.