Nieuws Limburg Groentjes settelen zich onder groen dak van Corda

Groentjes settelen zich onder groen dak van Corda

Groentjes settelen zich onder groen dak van Corda

INCubator is de naam van een grote kantoorruimte waar LRM en Stad Hasselt werkplekken aanbieden voor zowel studenten met ondernemersambities als voor starters en voor groeibedrijven. De locatie in het nieuwe Corda-gebouw op de Corda Campus (voormalige fabriek van Philips Hasselt) werd dinsdagnamiddag in aanwezigheid van heel wat prominenten, officieel geopend. De helft van de 115 werkplaatsen is al bij de opening verhuurd.

LRM en Stad Hasselt willen vooral innovatieve technologiebedrijven naar de Corda Campus lokken. Ze vinden er moderne kantoorfaciliteiten en kunnen er gebruik maken van allerlei diensten. Met de aanwezigheid van partners als KBC, iMinds, PXL-UHasselt vinden de jonge ondernemers er ook kapitaal, coaching en training.

CORDA 10 03 15 groep“Een belangrijke troef voor Hasselt,” vindt burgemeester Hilde Claes. “Deze omgeving is ideaal om het creatief talent uit ons hoger onderwijs ook beroepsmatig in Hasselt te houden. Verder is deze INCubator de ideale broedplaats voor nieuwe ideeën, en laat dat nu net hetgene zijn waar Limburg momenteel veel nood aan heeft.”

Tegen 2017 moeten de bedrijven van de INCubator samen goed zijn voor zo’n 500 jobs. “Vandaar dat wij als LRM sterk blijven inzetten op de uitbouw van dit platform”, stelt Stijn Bijnens, die ook op andere locaties in Limburg sectorspecifieke incubatoren runt. Patrick Kestens, de directeur van INCubator is alvast heel enthousiast. “De belangstelling om in dit ecosysteem een zaak te doen bloeien, is enorm. Vandaar dat de helft van alle werkplekken nu al verhuurd is. Het zijn vooral de contacten met andere ondernemers en de uitgebouwde ‘shared facilities’, zoals wifi, vergaderruimtes, kopieerapparaat of de koffiecorner die onze huurders aanspreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.