Groep Bruyninx neemt Opel Leyssen over

Opel is het nieuwe merk dat de gekende automobielgroep Bruyninx aan het gamma toevoegt. Daarvoor werd de Opel-concessie van Rik Leyssen uit Bree overgenomen. Geen kleintje, want Rik Leyssen nv (www.leyssen.be) stelt 32 mensen tewerk en haalde in 2009 een jaaromzet van ongeveer 20 miljoen euro, goed voor meer dan 600 nieuwe personenwagens.

Groep Bruyninx is een gediversifieerde groep met hoofdzetel in Hasselt, die vandaag verdeler is van automerken als Citroën, Peugeot, Fiat, Nissan, Lancia, Alfa Romeo en Kia. De groep heeft vestigingen en Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren. Met een omzet van meer dan 110 miljoen euro en een tewerkstelling van 175 mensen is Groep Bruyninx de belangrijkste dealer-groep in de provincie Limburg. Sinds 2006 zijn ING Private Equity en LRM aandeelhouder van de groep, samen met de broers Ward en Pol Bruyninx (foto).

“Met deze transactie willen we onze politiek van multi-merkenverdeler verderzetten en de geografische actieradius verder uitbreiden," zegt Pol Bruyninx. "We zijn dan ook heel blij dat we een mooie en dynamische concessie als deze nu ook als onderdeel van de groep kunnen bestempelen. Het is onze strategie dat we zoveel mogelijk de continuïteit binnen elke vestiging bewaren. Rik en Marleen Leyssen zullen dan ook samen met ons de komende jaren verder werken aan de gestage groei van de Opel-concessie."