Nieuws Limburg Groep Bruyninx verkocht aan Nederlandse dealer

Groep Bruyninx verkocht aan Nederlandse dealer

Groep Bruyninx verkocht aan Nederlandse dealer

Van Mossel Automotive, zo heet de nieuwe eigenaar van het Limburgse garagebedrijf Groep Bruyninx. De Nederlandse autodealer en leasemaatschappij heeft vandaag al meer dan 100 locaties en beschikt over topmerken als Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz en Jaguar.

Van Mossel is geen kleine jongen. De groep bestaat 70 jaar, telt zo’n 2.000 medewerkers en draait een omzet van 1,7 miljard euro. Ze zijn marktleider in Nederland, met dealerships van merken als Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Ford, Jaguar, Land Rover en Mercedes-Benz. Daarnaast hebben ze merken in portefeuille die nu al bij Bruyninx zitten: Peugeot, Citroën, DS, Kia, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Abarth en Jeep. Van Mossel heeft verder drie Mega Occasion Centra en een eigen keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten aan zoals verzekeringen, financieringen en autoverhuur. Met de International Car Lease Holding hebben ze ook een grote tak voor leasing, ondergebracht in diverse merken.

Van Mossel wil nu het familiebedrijf introduceren op de Belgische markt en heeft daarom een overeenkomst bereikt met de familie Moorkens van Alcopa. Die verkoopt zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep Gman als de Limburgse Groep Bruyninx. Zoals geweten heeft Alcopa dit bedrijf (sinds 2015 helemaal) overgenomen van de familie Bruyninx. In totaal gaat het om 22 vestigingen, 10 merken en 300 medewerkers die naar de Nederlanders verhuizen. Ook het vastgoed van Bruyninx wordt mee verkocht aan Van Mossel. Eind deze maand zou de transactie goedgekeurd moeten zijn door de mededingingsautoriteiten.

“We waren al in België actief met onze leasingactiviteiten”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep. “Het omvangrijke netwerk van auto- en schadeherstelbedrijven is een belangrijke strategische aanvulling.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.