Nieuws Limburg Groep Eribel (Lommel) krijgt bescherming tegen schuldeisers

Groep Eribel (Lommel) krijgt bescherming tegen schuldeisers

Groep Eribel (Lommel) krijgt bescherming tegen schuldeisers

Groep Eribel, met hoofdzetel in Hoogstraten en een belangrijke vestiging in Lommel (het voormalige Mobelix), heeft in het kader van de WCO-procedure bescherming tegen schuldeisers gevraagd en gekregen. De fabrikant van hoogwaardige deuren gaat een reorganisatieplan uitvoeren en heeft contacten met een kandidaat-overnemer.

Groep Eribel bestaat uit Eribel nv met vestigingen in Hoogstraten en Lommel, het montagebedrijf Vernibouw-Campens met vestigingen in Hoogstraten en Relegem en de vastgoedpoot Bols-Copro. In totaal werken er 140 mensen, subcontractors niet meegerekend. Omdat er onderlinge schuldvorderingen zijn, werd beslist om de WCO-procedure op te starten voor de volledig groep.

Op 22 mei opende de handelsrechtbank in Turnhout de procedure van gerechtelijke reorganisatie. De periode van opschorting loopt tot 6 oktober. In die tijd moet Eribel een plan opstellen waarin vermeld staat hoe het zijn schuldeisers zal betalen. Ten laatste op 3 september moet dat aan de rechtbank worden overgemaakt, waarna op 25 september de schuldeisers hierover zullen stemmen. De rechtbank stelde ook 2 gedelegeerd rechters aan.

Eribel zegt met liquiditeitsproblemen te kampen als gevolg van het uitrollen van een nieuwe productietechniek om deuren en ramen af te werken met polyurethaan. “Intussen zijn de productieproblemen opgelost, maar dit bleek niet voldoende om de liquiditeitspositie te herstellen”, klinkt het.

Het bedrijf verstuurde inmiddels een brief naar zijn schuldeisers waarin het meer uitleg geeft bij de procedure en waarin de hoop wordt uitgedrukt verder te kunnen samenwerken.

Group Eribel specialiseert zich in brandwerende, akoestische en veiligheidsdeuren, evenals standaarddeuren en omlijstingen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Rony Bols, die nog altijd gedelegeerd bestuurder is.

“Dit is hallucinant”
Rony Bols legt de oorzaak van het probleem uit in een reactie: “We zijn de jongste 2 jaar met 40% gegroeid en zijn het slachtoffer van ons eigen succes geworden. We hebben fantastische producten, onder meer voor Justitie en de ziekenhuissector. Er kwamen nieuwe mensen in dienst, maar er was onvoldoende tijd om die goed op te leiden. Ik probeerde een professioneel management op poten te zetten, maar blijkbaar beschik ik niet over het talent om dat te doen. Anderzijds voel ik wel goed de behoefte aan van de markt en zet ik in op innovatie.”

Rony Bols meldt verder dat er een voorwaardelijk akkoord is met een kandidaat-overnemer. “Een industriële, Belgische partner uit de deurensector”, klinkt het. “De voorwaarde is dat er een akkoord wordt bereikt over het reorganisatieplan. De kandidaat-overnemer wil al onze vestigingen overnemen, alsook de medewerkers. Ikzelf blijf nog een rol uitoefenen in onder meer productontwikkeling. Maar die investeerder wil pas instappen na de goedkeuring van het reorganisatieplan.” En Bols besluit: “Onze grootste bezorgdheid is vandaag de tewerkstelling en de continuïteit van het bedrijf.”

Paul Huysmans

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.