Nieuws Limburg "Groepsverzekering wel rendabel en veilig"

"Groepsverzekering wel rendabel en veilig"

"Groepsverzekering wel rendabel en veilig"

Met het verdwijnen van de verzekeringsmaatschappij Apra, gaan er stemmen op dat pensioenopbouw via een groepsverzekering een onverantwoord risico zou zijn. We ontvingen hierover tal van reacties, zowel van ongeruste werknemers en bedrijven, als van experts in de sector. De meerderheid doet het risico af als nonsens.

“De uitspraak dat een groepsverzekering ineens erg riskant zou zijn, is totaal onbegrijpelijk,” zegt Mark Stevens van Sofim Verzekeringen. “Apra Leven was een kleine verzekeringsmaatschappij met een zeer atypische beleggingsportefeuille, zoals veel Spaanse vastgoedbeleggingen en hypothecaire leningen. De levensverzekeraars op de Belgische markt beleggen echter grotendeels in obligaties (vandaag 79 %), die veel minder onderhevig zijn aan plotse waardecorrecties. Zij beschikken over veilige beleggingen ter waarde van 110 % van hun verbintenissen en bezitten bovendien vrije eigen middelen ter waarde van ruim twee keer de wettelijk vereiste solvabiliteitsmarge.”

Stevens maant aan tot kalmte. “We prediken om zeker geen paniek te zaaien, maar raden natuurlijk wel aan om waakzaam te zijn. Het volledige systeem echter afkraken omwille van dit alleenstaande geval, gaat veel te ver: levensverzekeringen blijven een rendabele én zeer veilige investering.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.