Nieuws Limburg Grond voor ondernemerschap opgewoeld in 1 dag

Grond voor ondernemerschap opgewoeld in 1 dag

Grond voor ondernemerschap opgewoeld in 1 dag

De basis van onze toekomstige welvaart wordt gelegd door de ondernemers van morgen. Gelukkig telt Limburg heel wat jongeren die niet te beroerd zijn om hun ondernemingszin aan te scherpen. Zo verzamelden zaterdag in Diepenbeek zo’n 60 studenten van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL voor het evenement Pitch Please. Hierbij werden studenten uit allerlei richtingen in groepjes verdeeld, waarna ze een hele dag lang de tijd kregen om een ondernemend idee uit te werken tot een economisch (en sociaal) project. Een uitgebreid team van professionele coaches en adviseurs (van onder meer Microsoft Innovation Center, Senior Consultants Vlaanderen en Happy Aging) stond hen bij met raad en daad.

Het eindresultaat was een pitch van hun project, die moest beoordeeld worden door een deskundige jury. Als winnaar kwam het team Hassovatief van de studenten Kobe Kellens (Industrieel Ingenieur, UHasselt), Arno Vandersmissen (Industrieel Ingenieur, UHasselt), Tom Marchand (Wiskunde, UHasselt) en Dries Kerkhofs (Marketing-Comunicatie, PXL) uit de bus. Ze hebben het idee opgevat om een platform te ontwikkelen waarop ouderen hulp kunnen vragen om allerlei klusjes uit te voeren zoals gras maaien of boodschappen doen. Studenten kunnen vervolgens via een app hun belangstelling laten blijken om deze taken uit te voeren. Het systeem wordt praktisch uitgewerkt, zodat facturatie, verzekeringen, arbeidsuren, enzovoort, wettelijk zijn afgedekt.

Het winnende team kreeg van Cegeka een cheque van 400 euro, een Play More-pakket van Telenet en mag het project gaan voorstellen aan het schepencollege van Hasselt. Wie weet komt er dus een échte onderneming uit voort…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.