Groot contract in Thailand voor P&V (Heusden-Zolder)

P&V, de producent van industriële verdeelkasten uit Heusden-Zolder, heeft in de Thaise hoofdstad Bangkok een order van 2 miljoen euro binnengehaald. Dat is bekendgemaakt tijdens de prinselijke handelsmissie, waarop ook Vlaams minister-president Peeters aanwezig was.

ghislain-vanherle-thumbnail"Op deze missie heeft men ons in contact gebracht met TPI, de grootste cementfabriek in Thailand," zegt stichter en gedelegeerd bestuurder Ghislain Vanherle van P&V. "Wij waren in de running voor een groot order daar. Door de contacten via de prins is de beslissing nu vervroegd en mogen wij 150 meter zekering- en verdeelkasten voor TPI maken. Ons bedrijf maakt daar de komende zes maanden 20 van 170 medewerkers voor vrij. De kasten zullen voor een deel in ons bedrijf in Heusden-Zolder worden geproduceerd." Het contract heeft een waarde van 2 miljoen euro. P&V werkt voor de opdracht samen met het Duitse Siemens en een Roemeens bedrijf.

Verre export
Het Thais order is bestemd voor de afdeling P&V Projects, dat projecten op vlak van verdeelborden voor de industrie realiseert. Daarnaast beschikt P&V ook over een afdeling OEM, waar series gebouwd worden, vooral voor de machinefabrikanten. De twee haalden samen vorig jaar een omzet van 35 miljoen euro. Zo'n 60 tot 70% van de omzet is bestemd voor klanten in het buitenland. "En dat is wereldwijd," voegt ceo Johan Van den Berckt van P&V er aan toe. "Van de VS en Azië, tot aan de Zuidpool toe." Van den Berckt doelt daarmee op de hoogtechnologische schakelborden die het bedrijf eerder al leverde aan de Belgische basis 'Prinses Elisabeth' op de Zuidpool. "Als we de crisis al voelen, is dat bij de machinefabrikanten zoals Atlas Copco. Vandaar dat we extra inspanningen leveren om via verre export extra opdrachten binnen te halen," zegt Van den Berckt.