Nieuws Limburg Groot order uit Spanje houdt DW Plastics recht

Groot order uit Spanje houdt DW Plastics recht

Groot order uit Spanje houdt DW Plastics recht

Krattenfabrikant DW Plastics uit Bilzen maakt moeilijke tijden door. Op 3 jaar tijd is de omzet gehalveerd van bijna 55 miljoen in 2007 tot 27 miljoen vorig jaar. Vooral de productie in België worstelt met de conjunctuur. Waar er in 2009-2010 nog zo’n 4 miljoen flessenkratten en trays in België werden gemaakt, is dit in 2010-2011 teruggelopen tot een dieptepunt van 1,4 miljoen. Vooral de grote bestellingen blijven uit. Zo werd er een order van 500.000 kratten ‘on hold’ gezet. Hierdoor moest er heel wat economische werkloosheid worden ingeroepen, zowel voor de arbeiders als bedienden. Een tiental vaste mensen verlieten intussen het bedrijf (nu nog 66 werknemers).

Gelukkig kregen de vestigingen in Spanje en Polen wel nog enkele grote bestellingen binnen. Zo mocht DW Plastics in Spanje rekenen op een order van 1,2 miljoen kratten, waardoor er ook nog in 2011 ginds op volle capaciteit kon geproduceerd worden. Daardoor bleef het resultaat boven de rode lijn (500.000 winst).

Dit jaar ziet er dus al beter uit voor de Bilzense plasticspuiterij. Dit heeft ook te maken met een nieuwe plastic pallet die het bedrijf heeft ontwikkeld, en waar al een order van 110.000 stuks voor binnengerold is. Het is de hoop van het bedrijf om het nieuwe boekjaar opnieuw in stijgende lijn af te sluiten (op 30/4/2012).

In het jaarverslag maakt DW Plastics ook nog melding van een geschil rond een patent, waar in eerste aanleg een vonnis door een Duitse rechtbank in hun nadeel werd uitgesproken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.