Nieuws Limburg Groot order voor Berings computerkerkhof

Groot order voor Berings computerkerkhof

Groot order voor Berings computerkerkhof

Out of Use, het bedrijf uit Beringen dat de ophaling, recyclage en hergebruik van allerlei elektrische en elektronische apparaten verzorgt, heeft een groot contract afgesloten. Alle oude computers van Belgische overheidsdiensten voor sociale zekerheid, zullen voortaan bij Out of Use aan hun einde komen.

Smals is de naam van de ICT-organisatie die alle openbare instellingen rond sociale zekerheid overkoepelt. Dat er erg veel computers deskundig worden afgedankt, heeft te maken met privacy. “Smals gaat zeer zorgvuldig om met de gegevens van Belgische burgers en ondernemingen”, zegt CEO Frank Robben. “Een gecontroleerde verwerking of vernietiging van oude hardware hoort daarbij. Bij elke herbestemming of recyclage krijgen we een certificaat dat de vernietiging van alle gegevens verzekert.”

Voorbeeld
Nochtans krijgt het oude ICT-materiaal wel een tweede leven. Smals heeft hiervoor een contract van onbepaalde duur ondertekend bij het erkende recyclagebedrijf Out Of Use. “Uit 100 procent elektronisch afval recycleren wij 89,96 procent secundaire grondstoffen”, zegt Mark Adriaenssens, zaakvoerder van Out Of Use. “Omdat we veelal ICT-materialen recycleren, bieden we ook meerdere niveaus van datavernietiging aan, zowel een softwarematige ‘datawiping’ als een mechanische perforatie, degaussing of shredding van de hardware. In het kader van de nieuwe privacy regelgeving GDPR (General Data Protection Regulation) is dit een erg belangrijke geruststelling voor de vorige eigenaars van het buitengebruik gestelde materiaal. Toonaangevende ICT-spelers zoals Smals zijn een mooi voorbeeld voor andere bedrijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.