stijn en feike crossfit

Grootste crossfit van het land opent in Nieuwerkerken

Stijn Cuypers en Feike Welter, beide (ex-)atleten, openen vrijdag in Nieuwerkerken een grote fitnesszaak. Het vroegere Willem’s Fitness werd in een paar maanden eigenhandig omgetoverd tot 1.400 m² crossfit en kinepraktijk, wat van hen meteen de grootste crossfitbox van Vlaanderen maakt.

Crossfit kom overgewaaid uit de VS en is hier een hele populaire sporttak aan het worden. De fysieke trainingen zijn een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek.

In coronajaar 2021 openden Stijn Cuypers en Feike Welter in Houthalen-Helchteren de zaak Strive. Door de vele opgelegde sluitingen was het geen makkelijk begin. Maar de crossfit-rage sloeg snel aan, en daarom start het duo nu met een tweede vestiging.

In Nieuwerkerken werd de zaak Willem’s Fitness overgenomen en omgedoopt tot een crossfit van 1.400 m². Onder de naam Strive Nieuwerkerken is het nu de grootste crossfit-box van Vlaanderen.

In deze zaak is ook een kinepraktijk gevestigd en zal de focus op termijn ook gaan liggen op inspanningstesten en bike fitting.

"Een succesvolle zaak runnen is topsport", zeggen Feike en Stijn. "Wij gaan er 200% tegenaan."