Grootste cruiseschip bestelt honderden tafels in Genk

De rederij van Harmony of the Seas, met een capaciteit van 6.360 passagiers het grootste cruise-schip ter wereld, heeft 350 tafels uit massief eik besteld bij Van Driessche in Genk. Geen toeval, want van de 13 grootste cruise-schepen ter wereld, heeft Van Driessche er maar liefst 8 als klant weten te strikken. De komende 4 jaar zijn er aanvragen binnen om nog eens 14 luxe-schepen te gaan uitrusten met duizenden tafels en ander meubilair uit massief eik. Een nichemarkt, die nochtans maar 8 procent uitmaakt van de omzet bij de Genkse meubelmaker.

peter van driessche cruise"We zijn zo'n 30 jaar geleden gestart met de toelevering aan meubelfabrieken en groothandelaars," vertelt Peter Van Driessche. "Toen die sector een forse terugval kende, zijn we overgeschakeld naar detailhandel, die de afgelopen 3 jaar ook helemaal ineen is geklapt. Gelukkig staan we bijzonder sterk in de horeca-groothandel en zijn we via een Nederlandse contractor binnengeraakt in de projectenmarkt. Duizenden tafels hebben we zo geleverd, onder meer voor Center Parcs en andere vestigingen van Pierre et Vacances." Van Driessche vond zo ook de weg naar de cruiseschepen. "Een niche, waar we sinds 2010 mooie referenties hebben opgebouwd," aldus de zaakvoerder. Vooral onze tafels in massief eik zijn er gegeerd, zowel voor de bars en restaurants als voor de suites."

Van Driessche levert aan diverse rederijen, waaronder het toonaangevende Royal Carribean International (RCI). Schepen als Quantum of the Seas, Ovation of the Seas en nu ook het paradepaardje in de cruisewereld, de Harmony of the Seas (6.360 passagiers en 2.394 personeelsleden), hebben allemaal honderden tafels van Van Driessche aan boord.

"We hebben intussen offertes lopen voor nog zeker 14 grote schepen, met als klepper een aanbesteding van meer dan 1.000 tafels voor een cruiseschip dat de Chinese wateren zal bevaren." Van Driessche blijft anderzijds volop inzetten op de horecagroothandel en de projectenmarkt. "Dit jaar nog zullen we behoorlijk investeren in nieuwe installaties. Een noodzaak om verder te blijven groeien," besluit Peter Van Driessche.