Nieuws Limburg Grootste daling van falingen in Limburg

Grootste daling van falingen in Limburg

Grootste daling van falingen in Limburg

faling horecaHet aantal faillissementen daalde in het eerste kwartaal van dit jaar van 248 (2015) naar 192. Dat is een daling van 22,5 procent, waarmee Limburg de beste leerling van de klas is op Vlaams niveau. In maart alleen waren er 30 procent minder falingen dan een jaar eerder (zelfs -45% voor arrondissement Hasselt). Het is al 6 jaar geleden dat er nog minder falingen waren in onze provincie.

Gekeken naar de sectoren, zien we een opmerkelijke daling van het aantal falingen in de bouw (-23,6%). Ook de zakelijke dienstverlening (-34,12%) en de transportsector (-30,1%) doen het goed. Probleemkind blijft de horeca. Daar gingen evenveel bedrijven failliet als in het eerste kwartaal van 2015. Cijfermatig heeft dat tot gevolg dat de horeca nu 9% van alle falingen vertegenwoordigd, terwijl dat vorig jaar nog 7,5% was.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.