Grootste Microsoft-verdeler bestelt opleidingen in Hasselt

Het Hasseltse communicatiebureau Hands Mediarouting wordt opleidingspartner van het internationaal IT-bedrijf Ingram Micro, de grootste verdeler van Microsoft ter wereld. Ingram Micro zet in maar liefst 160 landen zowel hardware als software in de markt bij 1.700 eindverkopers. Hands Mediarouting zal nu de Belgische klanten bijstaan met strategische communicatie- en marketingopleidingen. Een belangrijk order voor het bureau van Kristof Schiepers, Laurence Libert en Stijn Martens.

“Technologie heeft vandaag een belangrijkere rol ingenomen in ons leven", vertelt Joppe Theunis, Solution Development Executive bij Ingram Micro. "Onze bedrijfsfilosofie bestaat erin om steeds nieuwe mogelijkheden van technologie te ontdekken en ze om te zetten in toepassingen die het leven eenvoudiger maken. Zowat 80% van alle dagelijkse apparatuur en cloudtoepassingen gaat door onze handen. Maar de technologie staat natuurlijk niet stil, denk aan artificiële intelligentie of de stijgende inzet van drones. En dat vereist een specifieke kennis. Daarom willen we bijdragen om onze IT-bedrijven te professionaliseren en de juiste opleidingen aan te bieden. Dit wordt nu mogelijk dankzij de samenwerking met het communicatieteam van Hands, een bureau dat gespecialiseerd is in IT-communicatie.”

“We hebben een pakket van 12 opleidingen uitgewerkt op maat van Ingram Micro", aldus Kristof Schiepers, partner bij Hands. "Daarmee spelen we maximaal in op de noden van de IT-bedrijven. De focus ligt op de commerciële vertaling van de vele voordelen die zijn verbonden aan de schitterende technische toepassingen die er bestaan. Het commercialiseren van technologiëen hoeft helemaal niet complex te zijn, maar de kunst bestaat erin om de IT-ontwikkelaar en de toekomstige gebruiker dezelfde taal te laten spreken. Een ervaring die we de afgelopen jaren sterk hebben uitgebouwd en nu dus op grote schaal kunnen uitrollen”, besluit Kristof Schiepers.