Nieuws Limburg Grootste tester van zaad vestigt zich in Kinrooi

Grootste tester van zaad vestigt zich in Kinrooi

Grootste tester van zaad vestigt zich in Kinrooi

Storm Seeds, het grootste groente-zaadveredelingsbedrijf van België, gaat de ontwikkelingsactiviteiten verhuizen naar Kinrooi. Het Opglabbeekse bedrijf heeft daar een site aangekocht van 7 hectare op Agropolis, het bedrijventerrein dat is voorbehouden voor innovatieve land- en tuinbouwbedrijven. Agropolis biedt Storm Seeds de ruimte voor onderzoek naar nieuwe rassen van zaden, die de efficiëntie en het rendement in de sector moeten verhogen. Zo worden er tests gedaan naar de verbetering van de vruchten en de weerstand tegen ziekten.

storm_seeds_-_ondertekeningPieter Storm, Managing Director Storm Seeds: “De nieuwste productielijn binnen het gamma van Storm Seeds is soja. Dat wordt nu op grote schaal geïmporteerd. Ons bedrijf zoekt naar nieuwe rassen van zaden voor een duurzame en rendabele sojateelt in Noord-West Europa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.