Nieuws Limburg Grote dealer koopt meteen 2 partners rond de kerktoren

Grote dealer koopt meteen 2 partners rond de kerktoren

Grote dealer koopt meteen 2 partners rond de kerktoren

Fietsen Wildiers, een keten van fietsenhandels die de ambitie heeft om heel Vlaanderen te veroveren, heeft in Tessenderlo zowel Cyclingshop Mondelaers als Loret Viva Velo overgenomen. Na Hasselt en Lommel heeft Wildiers nu 4 vestigingen in onze provincie, een vierde van het totaal.

Wildiers, van Antwerpse origine, heeft het strategisch plan om dit jaar nog te groeien tot 20 vestigingen. Met de 2 overnames in Tessenderlo komt dat doel dichtbij. Zowel de stijl als de gevels van Loret Viva Velo en Mondelaers zullen weldra worden aangepast naar de herkenbare look and feel van de Wildiers-bikecenters.

“Het gevolg van deze overnames is dat het aanbod voor de lokale klanten zal vergroten en de wachttijden korter worden, zowel voor bestellingen als herstellingen”, zegt CEO Kris Voet van Wildiers. “Beide winkels vullen elkaar goed aan. Zo is Loret Viva Velo gespecialiseerd in elektrische stadsfietsen, terwijl Cyclingshop Mondelaers vooral focust op highspeed en sportieve fietsen. Het is de bedoeling dat dit ook in de toekomst zo blijft.”

Beide families blijven trouwens aan boord onder de nieuwe eigenaar. “Zij gaan meeschrijven aan dit nieuwe verhaal”, aldus nog Kris Voet.

Wildiers heeft nog wel meer plannen in Limburg. “Deze provincie is een heel belangrijke regio voor ons. Niet alleen staat Limburg bekend als dé fietsprovincie van Vlaanderen, het is ook een regio die heel wat economische bedrijvigheid en tewerkstelling vertegenwoordigt. Dit is niet onbelangrijk voor een bedrijf als Wildiers, dat naast de particuliere verkoop ook een belangrijk deel van haar omzet genereert via B2B-verkoop en fietsleasing.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Stephan C. 2023-02-02 20:32:21

Kris , proficiat met de overnames!🥂

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.