Nieuws Limburg Grote financiële dienstverlener strijkt neer in Limburg

Grote financiële dienstverlener strijkt neer in Limburg

Grote financiële dienstverlener strijkt neer in Limburg

TriFinance, een internationale speler voor financiële consultancy, heeft zopas een vestiging geopend in Hasselt. “Limburg kent momenteel een enorme economische boost, en dat zorgt voor opportuniteiten rond controlling en reporting”, zegt manager Wim Vlamynck. “We willen in het hartje van de Euregio onze dienstverlening verder uitbouwen.”

Het moederbedrijf van TriFinance stelt momenteel zo’n 750 mensen tewerk, verspreid over België, Nederland en Duitsland. De corebusiness is financiële dienstverlening, maar via de afdeling MI & S (wat staat voor Management Information & Systems), bevindt TriFinance zich op de kruising tussen business, finance, IT, data en kennis. Het is deze unit die zich in Hasselt (Corda Campus) vestigt. Een gespecialiseerd team van consultants en projectmanagers zal organisaties adviseren om hun processen en informatiestromen te optimaliseren.

“We hebben in 2017 kantoren geopend in Hamburg en München, en nu is dus Hasselt aan de beurt”, zegt Wim Vlamynck, die het team in Limburg gaat aansturen. “We zien hier heel wat opportuniteiten. Corda Campus is de toonaangevende, nieuwe technologiecampus in het hartje van de Euregio, die alle faciliteiten biedt aan start-ups en grow-ups. Dat is voor ons de ideale locatie om de dienstverlening verder uit te bouwen.

“Limburg heeft in het verleden behoorlijk wat economische tegenslagen gekend,” aldus nog de manager. “Maar de reconversie werpt haar vruchten af. De regio kent nu een enorme economische boost. Die zorgt voor veel nood aan, en dus opportuniteiten voor, projecten rond controlling en reporting. Ik zie die mogelijkheden ook in het Nederlandse deel van Limburg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.