Nieuws Limburg Grote investeerders in Dilsen wachten op minister

Grote investeerders in Dilsen wachten op minister

Grote investeerders in Dilsen wachten op minister

Advanced Power, een Zwitsers bedrijf dat concrete plannen heeft om samen met Siemens een grote energiecentrale te bouwen in Dilsen-Stokkem, heeft zopas groen licht gekregen voor de bouw van een soortgelijke installatie in de VS. In de staat Ohio zal een gascentrale worden ontwikkeld, die 900 miljoen dollar zal kosten en een productie van 700 Megawatt moet opleveren. Het bedrijf mikt op 700 jobs voor aannemers tijdens de bouwfase, en zo’n 20 tot 30 eens de centrale klaar is.

Soortgelijk project in Tessenderlo.

Soortgelijk project in Tessenderlo.

In Dilsen wil Advanced Power 500 tot 750 miljoen euro investeren voor een productie van 920 Megawatt. Er zouden voor de bouwwerken zo’n 1000 jobs gecreëerd worden, waarna er tijdens de operationele fase een hondertal banen permanent beschikbaar worden. Aanvankelijk wou Advanced Power dit jaar nog starten met de bouwwerken in Limburg. De bevoegde minister (Marie-Christine Marghem) heeft echter de beslissing over het opvoeren van onze energieproductie uitgesteld.

“De toewijzing van het project in de VS bewijst dat de overheid daar veel vertrouwen in ons heeft,” laat het bedrijf weten. “En dat we de financiering die we beloven ook rond krijgen. De bal ligt nu in het kamp van de Belgische overheid. Wij zijn er klaar voor. Eens zij groen licht geven, kan de investering in Dilsen-Stokkem snel worden aangevat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.