Nieuws Limburg Grote investeringen en extra jobs bij Mathys

Grote investeringen en extra jobs bij Mathys

Grote investeringen en extra jobs bij Mathys

Martin Mathys, een belangrijke producent van verven en waterdichtingsproducten, gaat 4 miljoen euro investeren in de vestiging van Zelem (Halen). Hierdoor komen er 20 nieuwe jobs bij.

MATHYS 1Het is in feite het moederbedrijf van Mathys, de multinational RPM, die de Limburgse vestiging kiest als toekomstig centrum voor de Europese activiteiten. Een belangrijk deel van de productie en de distributie-activiteiten in het Nederlandse Roosendaal worden daarom overgeheveld naar Halen. Bovendien bestaan er plannen om in de regio een gloednieuw distributiecentrum te bouwen. Deze vernieuwingen zijn in de eerste plaats goed voor 20 extra banen. “In plaats van te besparen in crisistijden, kiezen wij voor investeringen,” stelt Plant Manager Gert Martens. “We doen dit in activiteiten van industriële productie, die volgens ons wel nog toekomst heeft in België.”

RPM zal bij Mathys 4 miljoen spenderen, onder meer in een nieuwe spuitbussenafdeling en een extra tankhal.

Gert Martens is blij dat de investeringen naar Limburg vloeien. “Dat we het vertrouwen krijgen om dé draaischijf te worden voor de Europese activiteiten heeft te maken met de investeringen die we in de afgelopen jaren hebben gedaan in modernisering en ecologische maatregelen. Geen evidentie, want door de crisis bleef het op dat vlak kalm bij onze concurrenten. Een ander argument dat in ons voordeel pleit, is de flexibiliteit van onze medewerkers. Daardoor hebben we ons serviceniveau kunnen verhogen, en dat werpt nu zijn vruchten af.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.