Nieuws Limburg Grote orders in VS en Nederland voor Cubigo

Grote orders in VS en Nederland voor Cubigo

Grote orders in VS en Nederland voor Cubigo

Ondernemer Geert Houben (33) uit Peer is met zijn bedrijf Cubigo (in Diepenbeek) aan een grote internationale doorbraak begonnen. Cubigo heeft zopas belangrijke contracten getekend met Amerikaanse en Nederlandse zorgbedrijven, waardoor senioren bijvoorbeeld via hun laptop maaltijden aan huis kunnen bestellen.

Zoals u als trouwe lezer intussen weet, is Cubigo een platform dat ouderen via een aanraakscherm kunnen bedienen om allerlei toepassingen te consulteren die hen het leven makkelijker maken. Als één van de meest veelbelovende starters ter wereld, mocht Geert Houben onlangs op uitnodiging van Google naar een intensief trainingskamp voor ondernemers in de VS. Dat heeft hem geen windeieren gelegd.

Geert Houben-“We hebben nu bijvoorbeeld een contract afgesloten met de Amerikaanse rusthuisgroep OPRS, die 65.000 patiënten verzorgt,” vertelt Houben. “Zonder mijn selectie voor het Google-kamp zouden we daar moeilijk zijn binnen geraakt.” In oktober gaat OPRS in de staat Ohio nieuwe serviceflats voor zo’n 700 mensen bouwen. Cubigo levert er de technologie. “De bewoners zullen via ons platform maaltijden kunnen bestellen die op hun flat worden geleverd. En ze kunnen via ons platform ook een klusjesman bestellen om bijvoorbeeld een kapotte lamp te vervangen.”

Facebook
Het bedrijf van de Perenaar is intussen ook doorgebroken in Nederland. “We hebben deze week een contract getekend met de Nederlandse seniorenorganisatie KBO, die 140.000 leden heeft,” legt Geert Houben uit. “Vanaf 1 juni zullen al die leden, voornamelijk 65+’ers, ons platform gebruiken. Ze zullen in eerste instantie via onze toepassingen met elkaar kunnen communiceren en foto’s kunnen doorsturen. Dat kan via Facebook ook. Maar veel senioren willen Facebook niet gebruiken omdat ze vinden dat hun privacy dan wordt aangetast.”

Cubigo heeft ook een contract getekend met de Nederlandse telecomoperator Delta. “Dat bedrijf levert telefoon- en internetdiensten aan dertig grote zorgbedrijven. Ze gaan de Cubigo-applicaties bij hun leden installeren. Voorts hebben we aanvragen van zorgbedrijven uit Nieuw-Zeeland, Australië, Japan en Brazilië die graag met onze technologie willen werken.”

Wat brengt de toekomst? “We willen dit jaar dubbel zo veel omzet boeken als vorig jaar,” aldus de jonge ondernemer. “Tegen het einde van 2016 willen we groeien naar 35 medewerkers (nu 23). We zoeken een investeerder die twee miljoen euro in onze toepassingen wil investeren, zodat we die extra werknemers kunnen aanwerven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.