Nieuws Limburg Grote overname voor Genkse Foresco

Grote overname voor Genkse Foresco

Grote overname voor Genkse Foresco

De bedrijvengroep Foresco, gespecialiseerd in palletten en andere verpakkingsmaterialen, heeft de producent van golfkarton Corpack overgenomen. Daarmee krijgen Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar er een niche-afdeling met 45 medewerkers bij.

Foresco richtte zich tot nu toe vooral op houten palletten en verpakkingen. Maar omdat veel klanten ook golfkarton nodig hebben om hun producten te verpakken, ging het Genkse bedrijf op zoek naar een partner met deze aanvullende specialisatie. Het oog is gevallen op Corpack in Beveren, een onderneming die in 1994 werd opgericht door Manu De Vos en Eric Geerts. Het bedrijf draait een omzet van 18 miljoen euro en telt 45 medewerkers.

Er is zopas een overeenkomst bereikt over de overname van alle aandelen. Eric Geerts zal als algemeen directeur aan boord blijven en Corpack als een zelfstandige entiteit blijven aansturen. Overnemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet zullen de synergiemogelijkheden met de andere bedrijven uit de Foresco Group verder onderzoeken en benutten. De marktleider in de Benelux (250 miljoen omzet in 2021) krijgt er alvast een stevige tak bij om de klanten een totaalpakket van verpakkingsopties te kunnen aanbieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.