Nieuws Limburg Grote uitbreiding Shopping 1 bijna van start

Grote uitbreiding Shopping 1 bijna van start

Grote uitbreiding Shopping 1 bijna van start

Aannemer Cit Blaton-Willemen gaat op 1 september van start met de totale renovatie en uitbreiding van Shopping 1 in Genk. Vastgoedbevak Wereldhave Belgium, dat het project overnam van ING Real Estate, investeert miljoenen om de oudste shoppingmall van België (geopend in 1968) volledig te verfraaien en 15.000 m2 groter te maken. Het ontwerp is van B-Architecten en van het Hasseltse bureau Jaspers-Eyers. Voor het concept en de vormgeving van het interieur werd een beroep gedaan op Creneau International, ook al uit Hasselt. De opening van het project is gepland voor eind 2014.

“Om concurrentieel te blijven en opnieuw een trendsetter te worden, moet Shopping 1 uitbreiden en moderniseren,” zegt Frank Adriaensen, directeur van Wereldhave Belgium. “De markt is de laatste 45 jaar compleet veranderd.”

Burgemeester Wim Dries is zeer opgetogen met de ontwikkelingen en noemt dit een nieuwe mijlpaal voor de stadsontwikkeling. Schepen van Lokale Economie Eric Gerits vult aan: “Het shoppingcenter blijft tijdens de werken gewoon open, dat is heel belangrijk voor ons.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.