Nieuws Limburg Group Bruno investeert 14 miljoen in Genk

Group Bruno investeert 14 miljoen in Genk

Group Bruno investeert 14 miljoen in Genk

De Group Bruno heeft zijn vijftiende tankstation geopend in het Mobility Centre op het industrieterrein Genk-Zuid in Bilzen. Dit maal met een overdekte en bewaakte parking voor 175 vrachtwagens en voor het eerst met een eigen restaurant. Het gaat om een investering van 14 miljoen euro. De parking van zowat vier hectare is volgens Giuliano en Angelo Bruno de grootste overdekte voor vrachtwagens in Europa. Bovendien wordt het volledige dakoppervlakte ingenomen door zonnepanelen. “Die produceren voldoende energie voor het verbruik van onze vijftien tankstations samen”, weet Angelo. Het is de eerste maal dat de groep op deze schaal alle faciliteiten aanbiedt aan de transportsector.

Het mag dan wel vanuit commercieel oogpunt zijn dat de parking werd opgetrokken, er hangt ook een sociaal aspect aan vast. “Onlangs liet de burgemeester van Genk weten dat er zo’n 280 vrachtwagens voor overlast zorgen in Genk omdat ze parkeren aan de rand of zelfs in woonwijken. Die vrachtwagens kunnen wij grotendeels opvangen. Maar dat betekent ook dat we binnen afzienbare tijd nog meer ruimte nodig gaan hebben.”

Verzekering
Volgens Angelo Bruno kreeg de parking een veiligheidslevel 4. “Dat is belangrijk voor de verzekering. Die kunnen hun klanten verplichten, precies omwille van veiligheidsredenen, de vrachtwagen op zo’n parking te stallen. Daarnaast bieden we mogelijkheden om onder meer koelwagens elektrisch te laden. Er zijn sanitaire mogelijkheden voor de truckers en alle andere nodige faciliteiten.”

Restaurant
Voor het eerst pakt de groep naast de gekende foodcorner nu ook uit met een heus restaurant. “Het gaat om een proefproject”, gaat Giuliano Bruno verder. “Als het aanslaat gaan we daar meerdere tankstations mee uitrusten. Met het restaurant mikken we niet alleen op truckers, maar ook op families en mensen die actief zijn in Zutendaal, Bilzen en Genk-Zuid. We hebben er een open keuken en bieden gerechten aan met mediterrane tintjes.”

In het nieuwe tankstation van Bruno werken momenteel 28 mensen. “We gaan naar 35. Dat brengt het totaal aantal werknemers in onze groep op 250.”

De Group Bruno verkocht vorig jaar zestig miljoen liter brandstof en verwacht dat dit voor komend jaar 70 miljoen liter zal zijn.

Chris NELIS

Giuliano Bruno (links) en Angelo Bruno aan hun bewaakte en overdekte parking voor 175 vrachtwagens in het Mobility Centre Genk-Zuid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.