Nieuws Limburg Group Nivelles neemt leverancier in Tilburg over

Group Nivelles neemt leverancier in Tilburg over

Group Nivelles neemt leverancier in Tilburg over

Badkamerfabrikant Group Nivelles uit Gingelom heeft in Tilburg de firma Bierings Metaalwerken overgenomen. “We hebben de aandelen overgekocht van de holding en een nieuwe werkmaatschappij opgericht,” vertelt zaakvoerder Bart Nivelles, die samen met zijn broer Geert (zie foto) de groep aanstuurt. “Bierings verwerkt vooral roestvrij staal (rvs), en was een leverancier van ons. Maar het bedrijf kampte met problemen, wat de overname bespoedigd heeft.” Van de 18 mensen die Bierings tewerkstelde, heeft Nivelles er 15 mee overgenomen.

“Het grote voordeel is dat we nu de bewerking van rvs in eigen groep kunnen doen en niet meer moeten uitbesteden,” legt Nivelles uit. “We hebben niet de ambitie om Bierings direct uit te bouwen door nieuwe klanten te gaan zoeken. Hun bestaande portefeuille zullen we blijven bedienen, zoals de Nederlandse Spoorwegen. En verder zullen ze vooral als atelier voor andere entiteiten van Group Nivelles fungeren.” De nieuwe eigenaars zijn tegenwoordig persoonlijk enkele dagen per week in Nederland om Bierings te herstructureren. Als eerste wapenfeit werd alvast een ERP-pakket geïnstalleerd dat correspondeert met de rest van de Group Nivelles.

De hele Group Nivelles telt na de overname nu 65 mensen. Er ressorteren entiteiten onder Assenti, D-ZignStone en IDrain.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.