Gubbels betaalt 4 miljoen voor betonnen legomachine

De betonfabriek Gubbels in Maasmechelen heeft 4 miljoen geïnvesteerd in een machine die per minuut een stapelbaar betonblok van 1000 kg produceert. Het inmiddels 60-jarige familiebedrijf dat 18 mensen tewerkstelt, is gespecialiseerd in zogenaamde 'masterblocs'. Dit zijn grote, geprefabriceerde betonnen bouwstenen om grootschalige bouwprojecten als havens, opslagruimten of industriële gebouwen versneld te kunnen uitvoeren.

Mathieu GubbelsGubbels is marktleider in Europa voor deze blokken, en wil die positie verstevigen. Om de productie te kunnen opdrijven van 400 naar 700 blokken per dag heeft het bedrijf samen met Duitse ingenieurs, een nieuwe machine ontwikkeld. Deze uitvinding, uniek in de wereld, wordt Promags genoemd. Hierdoor rolt er bij Gubbels automatisch iedere minuut een masterbloc van 1000 kg van de band.

Een flinke stap vooruit voor Mathieu Gubbels (foto), want internationaal is er erg veel vraag naar deze prefab betonblokken, omdat de bouwtermijnen steeds korter worden. Als het succes van dit product aanhoudt, voorspelt de ondernemer bijkomende tewerkstelling en een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen.