Nieuws Limburg Guinness Book erkent wereldrecord Herks IT-bedrijf

Guinness Book erkent wereldrecord Herks IT-bedrijf

Guinness Book erkent wereldrecord Herks IT-bedrijf

Het Guinness Book of World Records heeft een erkenning afgeleverd aan het Herkse ICT-bedrijf aariXa voor het maken van de grootste QR-code ter wereld. Eind februari maakte de onderneming een vanuit de lucht leesbare code van meer dan 1.315 m² (lees artikel hier).

aariXa wou met het maken van de QR-code, een soort barcode die bij scanning verwijst naar een webpagina, vooral aan naambekendheid winnen. Zoals bekend kampt de ICT-sector met een groot tekort aan gespecialiseerde medewerkers, die doorgaans opteren voor jobs bij grotere, bekende IT-huizen. Met de stunt is aariXa nu meteen gekend op wereldniveau, aangezien het befaamde Guinness Book of World Records het record nu heeft erkend. Het oude record, dat amper 380,51 m² bedroeg, is daarmee van de tabellen geveegd.

“We hebben een ijzersterk dossier ingediend met foto’s, video’s, het door een beëdigd vertaler vertaalde verslag van een gerechtsdeurwaarder en twee getuigen”, zegt Erwin Vermeulen , zaakvoerder van aariXa. “Er werd zelfs een helikopter ingeschakeld om foto’s en video’s te maken vanuit de lucht, wat een expliciete vereiste was van Guinness World Records. We zijn heel blij dat onze inspanningen nu worden bekroond. Spijtig dat het geen discipline is op de Olympische Spelen, want de eerste gouden medaille zou binnen zijn…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.