Nieuws Limburg Gulf (Lummen) verkoopt voor 99 miljoen

Gulf (Lummen) verkoopt voor 99 miljoen

Gulf (Lummen) verkoopt voor 99 miljoen

Demarol België, de overkoepeling van de Gulf-tankstations met hoofdzetel in Lummen, heeft vorig jaar voor 99 miljoen euro brandstoffen verkocht. Niet slecht voor een bedrijfje met 10 werknemers dat pas in 2006 werd opgericht. De stijging ten opzichte van vorig jaar bedraagt 17 procent (84 miljoen in 2009). Daarmee heeft Demarol zowat de helft goedgemaakt van de klap die het jaar voordien werd geincasseerd. Na het topjaar 2008, toen voor 136 miljoen euro werd verkocht, stuikte de omzet immers met 38 procent in elkaar.

De winst van de Gulf-verdeler liep in 2010 op tot 930.000 euro, wat een record is. Twee jaar eerder werd nog een verlies van 1,6 miljoen geboekt.

Demarol België is eigendom van Nederlanders, die hier het historische merk Gulf opnieuw gelanceerd hebben toen het verbod op het gebruik van de merknaam verstreken was. Het Lummense bedrijf bevoorraadt momenteel een 90-tal tankstations in ons land. Hiervan bevinden er zich 15 in Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.