Nieuws Limburg Gunter Janssen laat ze vliegen boven Bocholt

Gunter Janssen laat ze vliegen boven Bocholt

Gunter Janssen laat ze vliegen boven Bocholt

Het Bocholtse bedrijf AJK, gespecialiseerd in de bouw van containers, heeft met een bijzondere actie het zorgpersoneel een hart onder de riem gestoken. Gunter Janssen verlootte een aantal ballonvaarten onder het personeel van de Peltse zorginstellingen.

Woensdagavond mochten de eerste twintig zorgverleners de lucht in met een ballon van AJK. Het Bocholtse familiebedrijf wil hiermee iets terugdoen voor de lokale bevolking die met man en macht de coronapandemie heeft getrotseerd. “We hebben deze luchtballon, de grootste van Limburg, gekocht om reclamevluchten te maken voor ons bedrijf”, vertelt Gunter Janssen, zaakvoerder van AJK. “Maar we wilden de eerste twee vluchten schenken aan het personeel van de Peltse zorginstellingen als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis. In het begin van de pandemie ben ik zelf besmet geraakt, maar gelukkig ben ik niet zwaar ziek geweest.”

De 38 plaatsen voor de ballonvaart waren duidelijk gegeerd. “We kregen maar liefst 400 inzendingen. Daaruit hebben we dan de gelukkigen geloot”, vertelt Janssen. Woensdagavond stegen zo’n twintig zorgverleners zo vanaf een grote weide tegenover het Noorderhart Mariaziekenhuis in Overpelt een eerste keer op. Na een korte instructie van deskundige ballonvaarders was het vooral genieten, terwijl de wind het gezelschap richting Hamont-Achel duwde.

Zorgverlener Ilse Bosmans van het Noorderhart Revalidatie & MS centrum was een van de enthousiaste passagiers. “Ik had niet verwacht dat ik erbij zou zijn”, lacht ze. “Het is voor mij een kleine luchtdoop, ik heb nog nooit met een luchtballon gevlogen. Het is toch wel speciaal om je eigen streek eens vanuit de lucht te bekijken.” Zaterdag volgt een tweede vlucht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.