Nieuws Limburg Gutami Solar bereikt nieuwe hoogtes

Gutami Solar bereikt nieuwe hoogtes

Gutami Solar bereikt nieuwe hoogtes

Exact een jaar geleden, midden mei, haalde Gutami Solar een nieuwe aanbesteding binnen en was het orderboek voor 2019 al helemaal gevuld. Ook voor 2020 lijkt dat scenario zich te herhalen. Met de overname van alle residentiële PV-projecten van zusterbedrijf Tautus uit Nederland, krijgt het bedrijf uit Beringen er in één klap 50% van de huidige capaciteit bij.

Tautus BV zag het zonlicht in 2013. Van bij het begin lag de focus van het Nederlandse bedrijf op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarbij werd toegewerkt naar een totaalconcept, van isolatie en het stimuleren van goed stookgedrag tot cv-ketels en zonnepanelen. Voor de expertise op het gebied van zonne-energie klopten oprichters Stefan Pieters en Gerben Pek doelbewust aan bij Gutami Solar.

“Door de uittreding van één van onze aandeelhouders is beslist dat de Nederlandse tak van de holding zich enkel nog zal toespitsen op de grote zonnepaneelparken. Met andere woorden: projecten waar ons zusterbedrijf zeer succesvol in is”, vertelt Marina Doggen, ceo Gutami Solar. “Wij nemen daarbij alle residentiële PV-projecten over. Het hoofdkwartier voor alle bijkomende activiteiten zal ook mee naar België verhuizen. Zo krijgen we er in één klap de helft van de huidige capaciteit bij.”

Grote projecten

Recent werd nog de bouw van een PV-park op de site van Gent-Terneuzen binnengehaald, goed voor 35 MW. Hoofdaandeelhouder Gerben Pek zal de komende tijd met zijn team toezien op de uitvoering van dit project en de reeds bestaande grotere opdrachten.

Gutami Solar Beringen zal op haar beurt de dakopstellingen voor haar rekening nemen. De projecten bestaan vooral uit langlopende opdrachten van bouwbedrijven, woningbouw coöperaties en gemeenten.

Alles tezamen levert dit een mooie 15 miljoen euro extra omzet op.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.