Nieuws Limburg Gutami Solar geeft extra glans aan Nederlands succesverhaal

Gutami Solar geeft extra glans aan Nederlands succesverhaal

Gutami Solar geeft extra glans aan Nederlands succesverhaal

De sneltrein van Gutami Solar slaat helemaal aan in Nederland. In mei dit jaar nam het bedrijf uit Beringen nog alle residentiële PV-projecten van het Nederlandse zusterbedrijf over en enkele weken later werd nog een aanbesteding van 1.000 huizen in Zuid-Nederland binnengehaald Om de veelheid aan opdrachten en de kwaliteit te baas te blijven, breidt Gutami Solar nu uit met een vierde magazijn.

Dit jaar besloot het Nederlandse Tautus om zich enkel en alleen nog toe te spitsen op grote zonnepaneelparken. De residentiële PV-projecten en alle bijkomende activiteiten voor gemeenten, woningcoöperaties en bouwondernemingen werden overgeheveld naar België bij Gutami Solar. Dat zorgt voor een enorme toevloed van projecten en daardoor was de Limburgse onderneming genoodzaakt om uitbreiding te zoeken.

“En die hebben we gevonden. We lijven in Leeuwarden in de Nederlandse provincie Groningen het magazijn van Tautus in. Daarmee zullen we nog sterker in regio Holland Boven Amsterdam staan”, zegt Marina Doggen, ceo Gutami Solar. “Momenteel voldoet dit magazijn aan onze noden, maar ik sluit niet uit dat we hier op termijn verder zullen investeren.”

Met deze overname telt Gutami Solar nu vier magazijnen, naast Spankeren in Zuid-Nederland en de Belgische units in Kuurne en in Beringen, het kloppende hart van het bedrijf. “Zo hebben we in elke regio installateurs en kunnen we onze vaste partners blijven beleveren, zonder in te boeten op kwaliteit.”

Een sneltrein

Het extra magazijn was dringend nodig, want in Nederland gaat Gutami Solar als een sneltrein tekeer met een orderboekje dat al tot de zomer van 2021 gevuld is. Ook in België lopen de zaken vlot. “In Nederland kunnen we de vraag niet bijhouden, maar het extra magazijn geeft ons wel het nodige duwtje in de rug. En ook in België blijft het interessant, waar we een maatschappelijke rol blijven spelen om ons land stap per stap verder te vergroenen.”

Nieuwe aanwervingen

Dat heeft natuurlijk zijn gevolgen voor de tewerkstelling. Vandaag staan er al 8 vacatures in België en 2 in Nederland open voor diverse profielen, van magazijniers en calculators tot technische en administratieve bedienden.

“Het aantal vaste werknemers zal dit jaar met 20 procent stijgen richting 55 talentvolle mensen. Ook bij het aantal onderaannemers – dat momenteel al op meer dan 150 staat – gaat dat cijfer omhoog. Tegen de zomer van volgend jaar verwachten we dat het personeelsaantal in totaliteit met 10 à 15 procent zal toenemen”, besluit Marina Doggen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.