Nieuws Limburg Gutami Solar kent geen grenzen

Gutami Solar kent geen grenzen

Gutami Solar kent geen grenzen

Meer dan 1.000 huizen in het zuiden van Nederland en zo’n 750 over de hele provincie West-Vlaanderen. Gutami Solar heeft zonet twee grote aanbestedingen binnengehaald en ziet daarmee het orderboek stevig gevuld. Dat moet op korte termijn ook heel wat extra tewerkstelling opleveren.

Twee weken geleden maakte Gutami Solar nog bekend dat het een deel van de activiteiten van het Nederlandse zusterbedrijf Tautus overnam. Daarmee kwam er in één klap 50% van de huidige capaciteit bij. Met het binnenhalen van deze twee nieuwe grote aanbestedingen, is het orderboekje van volgend jaar al voor de helft gevuld.

“In beide gevallen gaat het om particuliere privéprojecten. Die gaan we zo snel mogelijk opstarten. Bedoeling is om dat nog voor de zomer te doen”, vertelt Marina Doggen, ceo Gutami Solar.

Niet stilgevallen

Het zijn alleszins mooie vooruitzichten voor Gutami Solar, dat tijdens de coronacrisis toch is kunnen blijven doorwerken. Dat gebeurde weliswaar met het in acht nemen van enkele veiligheids- en gezondheidsmaatregelen en tegen een capaciteit van 60 à 70%.

“De eerste weken waren moeilijk, maar nu gaan we er weer volop tegenaan. Voor volgend jaar staan er reeds 4.000 projecten op de agenda.”

Extra tewerkstelling

En die vele projecten vragen dringend om technisch geschoolde werkkrachten. Momenteel telt Gutami Solar 45 vaste medewerkers en wordt er een beroep gedaan op zo’n 150 onderaannemers. De bedoeling is om op korte termijn nieuwe mensen vast in dienst te nemen.

“We zoeken vooral technische mensen met ervaring in de sector van zonnepanelen. Geen gemakkelijke zoektocht, maar we zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat mensen hun talenten bij ons kunnen ontplooien”, besluit Marina Doggen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.