Nieuws Limburg Guy Martens resideert opnieuw in Ford Genk

Guy Martens resideert opnieuw in Ford Genk

Guy Martens resideert opnieuw in Ford Genk

Het zal voor de werknemers van Ford Genk die momenteel de fabriek helpen ontmantelen, en allicht ook voor hemzelf, een raar gevoel zijn. Voormalig algemeen directeur Guy Martens houdt dezer dagen immers opnieuw kantoor op Ford Genk. Niet om de fabriek te helpen ontmantelen, maar in het kader van een nieuwe internationale job.

Woordvoerder Jo De Clercq bevestigt dat Guy Martens terugkeert naar Europa. De Limburger, die de voorbije jaren aan het hoofd stond van verschillende Amerikaanse fabrieken, krijgt de verantwoordelijkheid over productievestigingen in Zuid-Afrika. Hij zal die job uitvoeren vanuit Keulen, maar omdat er in Genk ook nog wel wat ruimte is, krijgt hij ook daar een kantoor. Voor lang zal het hoe dan ook niet zijn. Normaal gaat hij eind dit jaar met pensioen.

GuyMartensDe geboren en getogen Limburger Guy Martens volgde in 2005 Jan Gysen op als algemeen directeur van Ford Genk. Hij bleef op die post tot eind 2011. Toen werd hij – nadat hij tot twee keer toe geweigerd had – door zijn baas John Fleming naar de Verenigde Staten geroepen om daar de leiding te nemen over verschillende productievestigingen.

In 2010 slaagde Guy Martens erin om het zogenoemde toekomstcontract door te drukken. In ruil voor een besparing van de arbeidskost van ruim 12 procent – waarvan 2,5 procent op de lonen – zegde de internationale Ford-top de productie toe van drie nieuwe modellen: de opvolgers van de Mondeo, S-Max en Galaxy. Daardoor zou de werkgelegenheid in Genk voor jaren gegarandeerd zijn.

De ondertekening van het toekomstcontract omschreef hij als een van de hoogtepunten van zijn carrière en “historisch voor Ford Genk en Limburg” maar het toekomstcontract is inmiddels omwille van heel andere redenen historisch geworden. Op 24 oktober 2012 kondigde Ford de sluiting aan van Genk, maar toen was Guy Martens al in de VS werkzaam.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.