Nieuws Limburg H. Essers, Aminolabs, Punch en Actief fleuren cijfers op

H. Essers, Aminolabs, Punch en Actief fleuren cijfers op

H. Essers, Aminolabs, Punch en Actief fleuren cijfers op

Kijken we even naar de sterkste prestaties in de VKW Top 500, zien we een aantal opmerkelijke uitschieters:

Actief Interim Groep, toch al vele jaren een gevestigde waarde, stijgt ineens van plaats 21 naar 10. De omzet bedraagt nu 452 miljoen, een stijging van 47%. Nog straffer scoort Punch Powertrain, dat van plaats 20 naar 8 gaat door de omzet met 54% op te krikken tot meer dan 500 miljoen. Vreemd genoeg blijft Ford sterk hangen in Limburg: de testbanen in Lommel, waar een belangrijk deel van de import-exportactiviteiten gebeurt, groeit met 78% tot 1,3 miljard euro omzet. Daarmee wordt Ford nummer 2 in Limburg, na Aperam Genk, dat met 1,4 miljard omzet de lijst aanvoert sinds de sluiting van Ford Genk.

Nog sterke stijgers: Mobis Parts Europe (+84 miljoen euro) en Melexis (+76 miljoen euro). De allergrootste procentuele toename van de omzet viel Aminolabs te beurt. Het bedrijf van Roger Anné verdubbelde tot zo’n 77 miljoen euro omzet (plaats 85).

De kampioenen op vlak van extra tewerkstelling in Limburg zijn H.Essers (+195), Punch Powertrain (+179) en Cegeka (+107). Met 2.080 werknemers is en blijft H.Essers veruit de grootste werkgever van Limburg (als we de ziekenhuizen Jessa en ZOL niet meerekenen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.