Nieuws Limburg H.Essers bewijst dat trucks veiliger kunnen rijden

H.Essers bewijst dat trucks veiliger kunnen rijden

H.Essers bewijst dat trucks veiliger kunnen rijden

Vrachtwagenchauffeurs wiens rijgedrag voortdurend wordt gemonitord en door middel van opleiding wordt bijgestuurd, veroorzaken tot 5 keer minder ongevallen. Tot die conclusie komt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde na een proefproject bij logistiek- en transportbedrijf H.Essers in Genk. De geïntegreerde aanpak van verkeersveiligheid bij H.Essers staat nu open voor toepassing in de hele sector.

H.essersHoewel het aantal dodelijke ongevallen in Vlaanderen de laatste jaren flink terugloopt, is de kans op dodelijke afloop nog steeds veel hoger als er vrachtwagens bij betrokken zijn. Om hier iets aan te doen, maar ook om de economische en sociale schade door ongevallen terug te dringen, heeft transportbedrijf H.Essers een geïntegreerd plan van aanpak opgezet in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Daarbij worden heel wat parameters over het rijgedrag van de chauffeurs elektronisch gemeten, zoals dieselverbruik, aantal stops, gebruik van de remmen, enzovoort. Op basis van deze resultaten krijgen alle 1.300 chauffeurs van H.Essers een ‘puntenkaart’, die de basis vormt voor individuele coaching.

In de afdelingen waar het principe al werd toegepast, is een opmerkelijke verbetering merkbaar van het aantal ongevallen. Er waren er 2 tot 5 keer minder in 4 jaar tijd. Dit is het signaal voor H.Essers om dit plan in de 11 landen waarin het actief is, te gaan toepassen. Het voltallige personeel, dus ook de bedienden, zullen bovendien bijgeschoold worden om hun woon-werkverkeer veiliger af te leggen. Al deze maatregelen moeten er overigens toe leiden dat H.Essers het eerste transportbedrijf in ons land wordt dat de norm ISO 39001 zal behalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.