Nieuws Limburg H.Essers creëerde bijna 400 nieuwe jobs

H.Essers creëerde bijna 400 nieuwe jobs

H.Essers creëerde bijna 400 nieuwe jobs

Transportbedrijf en logistieke dienstverlener H.Essers blijft met voorsprong de grootste aanwerver van de provincie. In de referentieperiode 2012-2016 werden er maar liefst 390 nieuwe werknemers in dienst genomen. Dat blijkt uit de ranglijst van Trends.

De koppositie van H.Essers is verdeeld over het hoofdbedrijf (196 aanwervingen) en H.Essers Logisitics (192 nieuwe jobs). Het leidt geen twijfel dat de Genkse familiale groep nog een tijdje deze lijst zal blijven aanvoeren. Nog dit jaar wil H.Essers bijvoorbeeld op de voormalige Ford-terreinen een nieuwe activiteit voor de logistieke afhandeling van chemicaliën openen. Hier zullen (in de eerste fase) 420 nieuwe jobs mee gemoeid zijn.

En wie zijn dan de overige bedrijven? Bij Punch Powertrain werden in de referentieperiode 319 aanwervingen gedaan, bij Cegeka 211 en bij Covidien Logistics (Medtronic) 131. Die laatste groep mag weldra uitkijken naar een andere werkgever… zoals H.Essers?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.