Nieuws Limburg H.Essers creëert 285 nieuwe jobs in Roemenië

H.Essers creëert 285 nieuwe jobs in Roemenië

H.Essers creëert 285 nieuwe jobs in Roemenië

De logistieke groep H.Essers heeft zijn vestiging in de buurt van de Roemeense hoofdstad Boekarest uitgebreid met 10.000 m². Er wordt 7 miljoen geïnvesteerd, wat goed is voor 285 bijkomende jobs. Er werd bovendien 150.000 m² grond gekocht om de toekomstige groei te verzekeren.

In 2013 opende H.Essers een nieuw magazijn van 33.000 m² in de buurt van Boekarest. Dat complex is nu te klein. De divisies voor distributie van farmaceutische producten (zoals in Genk) en voor gevarengoed, zijn er aan uitbreiding toe. Eind oktober moet de extra ruimte al klaar zijn. In totaal zal de site in Boekarest een oppervlakte van 260.000 m² beslaan.

“Voor H.Essers vertegenwoordigt dit magazijncomplex de internationale groei van het bedrijf”, zegt CEO Gert Bervoets. “Deze site doet dienst als het tweede hoofdkantoor om de verdere integratie van de strategische plannen met betrekking tot Oost-Europa te stroomlijnen en fungeert het tegelijk als hub met Centraal-Europa en Turkije.”

In deze vestiging werken 180 mensen. In heel Roemenië stelt H.Essers 850 mensen te werk. De omzet bedraagt hier 60 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.