Nieuws Limburg H.Essers en Orbix bij slimste bedrijven in België

H.Essers en Orbix bij slimste bedrijven in België

H.Essers en Orbix bij slimste bedrijven in België

Voor de Belfius Smart Awards 2016 gaat een professionele jury op zoek naar vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen slim aanpakken. In totaal werden niet minder dan 185 projecten ingediend. Bij de uiteindelijke genomineerden zijn ook een aantal Limburgse bedrijven: H.Essers en Orbix (beiden uit Genk) kunnen tot winnaar worden uitgeroepen.

Bij de 50 finalisten zijn er een handvol projecten uit Limburg, o.a. van de Stedelijke Bouwvakschool van Dilsen, het digitaal platform van Kapermolen Hasselt en het windturbinepark Greensky in Sint-Truiden. Daarnaast vielen er 2 initiatieven van Limburgse ondernemingen op:

Orbix uit Genk maakt kans op een prijs in de categorie Befius Smart Company Award < 10 miljoen euro omzet:
Samen met de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO ontwikkelde Orbix de Carbstone: dat is een proces om hoogwaardige bouwmaterialen te vervaardigen op basis van CO2 en fijn materiaal dat vrijkomt tijdens de behandeling van slakken uit de staalproductie (bij Aperam Genk).

APOLO, wat staat voor APOtheek LOgistiek van H.Essers, is genomineerd in de categorie Befius Smart Company Award ≥ 10 miljoen euro omzet.
In dit project maakt H.Essers medicijnen traceerbaar van de productie tot bij de patiënt. Dat garandeert de afgifte van de juiste medicatie, bij de correcte patiënt, op het gepaste tijdstip en in de voorgeschreven dosis. Alle geneesmiddelen worden ingebracht in een open modulair distributieplatform, waarbij elke medicatie een uniek serienummer en extra informatie krijgt. Vervolgens wordt alles in overzichtelijke (semi)-automatische distributiekasten bij apothekers en verpleegafdelingen aangeboden. Voor het uitreiken of toedienen aan de patiënt wordt deze gegevens nogmaals ‘bed-side’ gescand voor een 100% controle.

De officiële uitreiking gebeurt tijdens het Smart Belgium-event op 16 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.