Nieuws Limburg H.Essers erkend voor keuring vrachtwagens

H.Essers erkend voor keuring vrachtwagens

H.Essers erkend voor keuring vrachtwagens

Vrachtwagens en bussen die moeten gekeurd worden, kunnen door hun baasjes voortaan ook worden afgezet bij H.Essers in Lommel. Het transportbedrijf heeft immers van staatssecretaris Wathelet (milieu, energie, mobiliteit) als eerste bedrijf een erkenning ontvangen voor een keuringsstraat op de bedrijfsterreinen. Gespecialiseerde keurders komen bij Essers de vloot inspecteren, maar ook collega-transporteurs moeten niet meer naar Alken, As, Hechtel of Heers voor jaarlijkse keuringen en herkeuringen, voor de ADR-keuring (gevaarlijke stoffen) of voor de eerste-in-diensttreding van voertuigen.

Melchior Wathelet (links) en Noël Essers.

Doordat deze voertuigen zich nu minder ver moeten verplaatsen dan naar de bestaande keuringsstations, betekent het initiatief een besparing op vlak van tijd, brandstofverbruik en milieuschade. Voor H.Essers houdt dit een vermindering in van 2 uur tijd per keuring, 52.080 minder gereden kilometers voor hun hele Belgische vloot en een reductie van de CO2-uitstoot met 43 ton per jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.