Nieuws Limburg H.Essers vindt geen witte konijnen in het bos

H.Essers vindt geen witte konijnen in het bos

H.Essers vindt geen witte konijnen in het bos

H.Essers uit Genk, de grootste private werkgever in onze provincie, kampt net zoals vele andere Limburgse bedrijven met een acuut personeelstekort. De logistieke dienstverlener heeft momenteel 208 functies die maar niet ingevuld geraken, zo meldt het bedrijf op TV Limburg.

Het gaat om heel uiteenlopende vacatures, van logistiek medewerker en chauffeur, over IT’er tot leidinggevende. Genk is in vele gevallen de uitvalsbasis. Bij H.Essers beseft men dat er maatregelen moeten genomen worden, want het personeelstekort remt de groei van de onderneming af. Eén van de oplossingen is de oprichting van een eigen academie, waarin mensen zonder de exacte kwalificaties, worden klaargestoomd voor een openstaande job.

Dat volstaat echter niet om behoefte aan extra medewerkers in te vullen. Zeker niet als straks de nieuwe activiteiten op de voormalige Ford-terreinen van start gaan en H.Essers (buiten Genk?) de snelgroeiende farmadivisie zal versterken. De logistieke reus is hoe dan ook niet van plan om gas terug te nemen. Ondanks de droge rekruteringsvijver zal de kooppositie als grootste werkgever nog een hele tijd aanhouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.