Nieuws Limburg Halense benzinetanks imponeren Amsterdam

Halense benzinetanks imponeren Amsterdam

Halense benzinetanks imponeren Amsterdam

De Halense onderneming Kametal heeft zopas in Amsterdam een reusachtig park van benzinetanks opgeleverd. Het gaat in totaal om een opslagcapaciteit van 65.000 m3, verdeeld over 9 grote tanks. Zeven van deze kleppers hebben een hoogte én diameter van 22,5 meter. Kametal spendeerde aan het ontwerp, productie en montage ongeveer 50.000 manuren. “We hebben deze opdracht succesvol afgerond in slechts 9 maanden tijd, in samenwerking met onze zusterfirma Kametal Polska,” zegt zaakvoerder Geert Gijsens. “Hiervoor waren talrijke investeringen nodig, voor zowat 700.000 euro in onze Belgische vestiging. Ook in Polen moesten we hiervoor inspanningen doen. Meer bepaald spendeerden we daar 1,1 miljoen aan nieuwe werkplaatsen en uitrusting.”

“Het is juist dankzij de uitmuntende samenwerking tussen België en Polen dat Kametal één van de sterkst groeiende firma’s van onze sector is,” aldus nog Geert Gijsens. “Het orderboekje is goed gevuld. Op dit ogenblik worden in Tienen 2 silo’s ter plaatse afgelast en voor een nieuwe energiecentrale in Burkina Faso zijn 6 montagetanks in uitvoering.”

Het Limburgse bedrijf wil dus niet alleen een vaste waarde worden op de Belgische markt, maar trekt ook de wijde wereld in.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.