Nieuws Limburg Hammer-time: 2,5 miljoen voor Herks groeibedrijf

Hammer-time: 2,5 miljoen voor Herks groeibedrijf

Hammer-time: 2,5 miljoen voor Herks groeibedrijf

Hammer-IMS, een bedrijf uit Herk-de-Stad dat machines maakt voor de kwaliteitscontrole van textiel, plastics en andere materialen, verhoogt kapitaal met 2,5 miljoen euro. Doen mee: Invest for Jobs, LRM en Gemma Frisius Fonds. De bijkomende middelen dienen om de internationale expansie te versnellen en tegelijkertijd de Limburgse verankering en tewerkstelling te verzekeren.

Acht jaar geleden slaagden Noël Deferm en Tom Redant erin om via radartechnologie een nauwkeurige kwaliteitscontrole te realiseren voor industriële toepassingen. Hiermee hadden ze een perfect alternatief gevonden voor systemen die werken met ioniserende straling, zoals nucleaire en radioactieve meetinstrumenten. Intussen ontwikkelde Hammer-IMS diverse meetsensoren en -machines die vandaag operationeel zijn bij onder meer fabrikanten van industrieel textiel en plastics.

Het Limburgse bedrijf is nu klaar voor een volgende stap en heeft daar durfkapitaal voor aangetrokken. De kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro laat Hammer-IMS toe om de productportefeuille uit te bouwen en tegelijk internationaal verder uit te breiden, onder meer naar de Verenigde Staten.

“De nieuwe en bestaande investeerders ondersteunen onze technologische innovaties en het potentieel daarvan voor extra jobs in België”, vertelt Noël Deferm, General Manager bij Hammer-IMS. “We kijken ernaar uit om samen met hen deze mooie groeifase te realiseren. Helemaal in het begin, toen we een prototype knutselden en ermee de boer op gingen, hadden we niet verwacht dat Hammer-IMS ooit dergelijke proporties zou aannemen. We zijn in ieder geval blij dat ons bedrijf zich sterk verankert in ons land en voor 100 procent in Belgische handen blijft. Zo kunnen we een wereldspeler worden en tegelijk zorgen voor heel wat extra jobs in de regio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.