Nieuws Limburg Hamontse metaalproducent doet overname in Roeselare

Hamontse metaalproducent doet overname in Roeselare

Hamontse metaalproducent doet overname in Roeselare

Punch Metals, het bedrijf uit Hamont-Achel dat behoort tot de Creacorp-groep van de West-Vlaamse ondernemer Guido Demarey (foto), heeft in Roeselare de firma Parts & Components overgenomen. Dit bedrijf stelt zo’n 140 (vaste) mensen tewerk, die -net zoals in Limburg- vooral metalen onderdelen voor de automobielsector maken, zoals brandstoftanks. Paul Hiel, de directeur van Punch Metals in Hamont-Achel, heeft intussen ook de bedrijfsleiding van de Roeselaarse vestiging op zich genomen.


In Limburg gaat trouwens de goede kant uit met Punch Metals, het vroegere Inalfa, waar zo’n 117 medewerkers aan de slag zijn. Na het desastreuze jaar 2009, waarin de omzet meer dan gehalveerd werd (tot 15,5 miljoen) en een verlies van 1,5 miljoen werd geslikt, vertoonde 2010 tekenen van beterschap. De omzet steeg opnieuw met 15 procent en de winst van 685.000 euro was de op één na hoogste van de laatste 10 jaar. Dit heeft deels te maken met het terughalen van de productie uit Slovakije, waar een fabriek werd gesloten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.